e
sv

Apple, yapay zeka destekli özelliklere sahip iPhone 16’yı Piyasaya Sürücek

42 Okunma — 13 Eylül 2024 06:36
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın ikonik cihazının satışlarını artırmayı hedeflemesiyle birlikte pazartesi günü üretken yapay zeka özelliğine sahip yeni iPhone serisini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Steve Jobs tarafından kurulan teknoloji devi, Kaliforniya’daki Silikon Vadisi’ndeki merkezinde düzenlenecek “Glowtime” adlı lansman etkinliğinde piyasaya sürmeyi planladığı yeniliklere ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Apple, yılın bu zamanlarında genellikle iPhone serisini günceller.

Apple, iPhone 16’ya çok güveniyor ve müşterilerin yeni yapay zeka güçleriyle cezbedilerek en son modelleri satın almaya ikna edileceğini umuyor.

Geçtiğimiz çeyrekte 39 milyar dolarlık satış rakamına ulaşan iPhone, Apple’ın gelirinin yaklaşık %60’ını oluşturuyor ve şirketin App Store veya Apple TV gibi giderek büyüyen iş hacmine sahip hizmetlerine ulaşmanın ana yolu olmaya devam ediyor.

Apple, kullanıcıların giderek daha uzun süre eski modelleri kullanmaya devam etmesiyle uzun bir satış durgunluğundan yeni çıkıyor.

Forrester baş analisti Dipanjan Chatterjee, “iPhone 16, dış görünüşünden dolayı değil, içindeki özelliklerden, yani Apple Intelligence’dan dolayı en önemli iPhone tanıtımlarından biri olacak” dedi.

Apple Intelligence, şirketin Haziran ayında düzenlediği yıllık geliştiriciler konferansında duyurulan ve tüm cihazlara yönelik yeni bir yazılım özellikleri paketidir. Şirket ayrıca bu konferansta ChatGPT üreticisi OpenAI ile bir ortaklık duyurdu.

Kısa vadede bunlar arasında yapay zeka destekli görüntü düzenleme, çeviri ve mesajlaşmada küçük, yaratıcı dokunuşlar yer alıyor; ancak OpenAI veya Google gibi diğer yapay zeka oyuncularının vaat ettiği daha iddialı atılımlar yer almıyor.

‘Yapay zeka destekli Siri’

Apple ayrıca dijital asistanı Siri’nin yapay zeka güncellemesi alacağını ve artık ana ekranın kenarında titreşen bir ışık olarak görüneceğini söyledi.

Creative Strategies analisti Carolina Milanesi, pazartesi günkü etkinlik hakkında “Siri, konuşmanın büyük bir parçası olacak” dedi.

12 yıldan fazla bir süre önce kullanıma sunulan Siri, yerini GPT-4o gibi yeni nesil asistanlara bırakmış, artık eski bir özellik olarak görülüyor.

Apple’ı yakından takip edenler, Apple’ın Siri güncellemesi de dahil olmak üzere bu yapay zeka özelliklerini güçlendirebilecek özel çiplere sahip iPhone 16 modellerini tanıtacağını öngörüyor.

Techsponential analisti Avi Greengart, Apple’ın yapay zeka yetenekleri ekleyerek iPhone lansmanlarının “sadece donanım ve yazılımda sürekli iyileştirmeler” olacağı yönündeki “beklentiyi” ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

Greengart, uzun vadede Apple’ın tüm uygulamalarda çalışan “süper güçlü Siri” ile iPhone deneyimini önemli ölçüde değiştirebileceğini söyledi.

Piksel gücü

Apple’ın duyurusu, geçen ay iPhone’a rakip olacak yapay zeka destekli Pixel 9 akıllı telefonlarını tanıtan Google’ın duyurusundan hemen sonra geldi.

Pikseller, Samsung ve Apple’ın hakim olduğu küresel akıllı telefon pazarının çok küçük bir kısmını oluşturuyor; ancak Google, yeni ürün serisinin, tüm bu abartıların ardından yapay zekanın müşteriler için gerçekten ne yapabileceğine dair bir cevap olma şansı olduğunu savunuyor.

Google’ın Kaliforniya’daki Mountain View kampüsünde konuşan Google Cihazlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, “Yapay zeka konusunda çok fazla vaat, çok fazla ‘yakında gelecek’ var ancak gerçek dünyada yeterli yardım yok. Bu yüzden bugün gerçekçi davranıyoruz” dedi.

Samsung, küresel akıllı telefon satışlarındaki liderliğini daha da artırmak amacıyla yapay zekayı tüketici elektroniği ürünlerinin tamamında sergiledi.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Apple, yapay zeka destekli özelliklere sahip iPhone 16’yı Piyasaya Sürücek