e
sv

Apple, AI yazılımıyla iPhone 16’yı piyasaya sürdü

43 Okunma — 13 Eylül 2024 06:38
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, pazartesi günü uzun zamandır beklenen yapay zeka destekli iPhone 16’yı tanıttı.

“Yeni nesil iPhone, baştan sona Apple Intelligence için tasarlandı. Heyecan verici yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor,” dedi CEO Tim Cook bir ürün lansmanında.

Apple ve dünya çapındaki teknoloji şirketleri ürünlere AI eklemek için yarışıyor ve telefonların en önemli savaş alanlarından biri olması bekleniyor. Kaliforniya, Cupertino merkezli şirket ayrıca AI özelliğinin iPhone satışlarındaki yavaşlamanın ortasında tüketicileri yükseltmeye yönlendireceğine bahse giriyor.

Şirketin yapay zeka yazılımı Apple Intelligence, kişisel asistanı geliştirmenin yanı sıra telefon kamerasıyla çekilen nesneleri anlama ve tanımlama gibi özellikleri geliştirmek için kullanılacak.

Apple’ın Yazılım Mühendisliği Şefi Craig Federighi, “Apple Intelligence, Siri için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor ve onu daha doğal, bağlamsal olarak daha alakalı ve sizin için daha kişisel hale getiriyor” dedi.

Apple Intelligence’ın bir test sürümü önümüzdeki ay ABD’de konuşulan İngilizce olarak sunulacak. Aralık ayında İngilizce’nin diğer yerelleştirilmiş sürümleri için sunulacak ve gelecek yıl Çince, Fransızca, Japonca ve İspanyolca gibi dillerde sürümler sunulacak.

iPhone 16, yeni A18 çipini kullanacak ve alüminyum bir arka yüzeye ve kamera kontrolleri için kullanılabilen yeni bir özelleştirilebilir düğmeye sahip olacak. iPhone 16 799 dolardan, iPhone 16 Plus ise 899 dolardan başlayacak.

Apple ayrıca daha hızlı bir çipe, A18 Pro’ya ve daha etkili bir şekilde fotoğraf çekimi ayarlama konusunda öneriler sunma gibi daha fazla AI yeteneğine sahip titanyum modeller olan iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’i tanıttı. iPhone 16 Pro 999 dolardan, 16 Pro Max ise 1.199 dolardan başlayacak.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Apple, AI yazılımıyla iPhone 16’yı piyasaya sürdü