e
sv

Amazon’da Satış Yapabileceğiniz İş Modelleri

547 Okunma — 09 Mayıs 2023 08:46
avatar

Aytekin Guven

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Amazon Amerika’da 195 milyon ziyaretçi, 2 milyondan fazla satıcı hesabı bulunmaktadır. Amazon, müşteri memnuniyeti ön planda tutarken satıcılara farklı satış modeli ile satış yapma imkânı sunmaktadır. Amazon’da satış yapabileceğiniz iş modellerini yazımızın devamında detaylı olarak inceleyelim.

Amazon tüm dünyada hizmet veren milyonlarca kullanıcıya ulaşan global pazar yerlerinden bir tanesidir. Amazon 180 fazla ülkede 300 milyon aktif müşteriye sahiptir. 

Amazon Dropshipping İş Modeli

Amazon iş modellerinden en yaygın olanlarından birisi de Amazon Dropshipping iş modelidir. Stoksuz e-ticaret iş modeli olan Amazon Dropshipping, küçük sermaye ile stoksuz satış yapmanızı sağlar. Girişimciler ve e-ticarete yeni başlayanlar tarafından tercih edilmektedir. Stoksuz e-ticaret, ürünlerin fabrikadan direkt olarak bireysel kullanıcılara satışı olarak bilinir. Stok olmadığı için giriş maliyeti oldukça düşüktür. Bunlarla birlikte envanter yönetimi, nakliye masrafı, depolama ve her türlü lojistik giderler ortadan kalkar.

Amazon Dropshipping iş modeli, satıcıların ürün bulması, satıcı hesabında listelemesi ve satın alımlarda teslim tarihlerine uymaları gerekir. Stoksuz e-ticaret yaparken tedarikçiden aldığınız ürünleri daha yüksek fiyata satıcı hesabında satmanız gerekir. Girişimcilik yapmak istiyorsanız ve küçük bir sermayeniz varsa Amazon stoksuz satış modelini tercih edebilirsiniz. 

Amazon Private Label İş Modeli

Amazon, farklı satış modelleri sayesinde yıllık 800 milyonun üzerinde ürün satmayı başarıyor. Amerika’da perakende sektörünün %7’sini Amazon oluşturuyor. Amazon Private Label iş modeli ile satış yapmayı planlıyorsanız gelin nasıl yapabileceğinize bakalım. Amazon Private Label uzun vadeli ve yüksek getirisi olan bir iş modelidir. Marka bilinirliğini arttırmak ve kendi markanız olan ürünlerin satışını yapmanız anlamına gelir.

E-ticaret sitenizde kendi markanızla sattığınız ürünlerin miktarını ve bilinirliğini arttırmak için bu modeli tercih edebilirsiniz. Private Label satış modeliyle satış yapmaya başlamadan önce hedef kitlenizi doğru belirlemeniz, ürünlerinizin belirli bir kitlesi olmalı ve ürünleri geliştirmeye devam ediyor olmalısınız. Farklı satıcılardan ve tedarikçilerden ürün alamayacağınız bu modelde kendi ürünlerinizi ve talebi karşılayabilecek şekilde üretiyor olmanız gerekiyor. 

Amazon FBA İş Modeli

Amazonda satış yapmaya başlamadan önce stok yapabilecek bütçeniz bulunuyorsa Amazon FBA satış modelini tercih edebilirsiniz. Amazon FBA modelinde tedarikçiden aldığınız ürünleri Amazon depolarına gönderirsiniz. Amazon, paketleme, ürün hazırlama, hızlı teslimat ve lojistik süreçlerini yönetir. Satıcı hesabınızdan ürün satışı yaptığınızda, depodaki ürün Amazon tarafından kullanıcıya gönderilir. 

Amazon FBA iş modelinde 7/24 müşteri desteği, ürünlerinizi Amazon depolarında depolama kolaylığı ile işinizi büyütebilirsiniz. Bunlarla birlikte Amazon Prime üyeleri, siparişlerde sunulan ücretsiz hızlı kargo seçeneğini tercih etmektedir. Amazon FBA iş modeli ürünlerinizin Amazon Prime etiketiyle gönderilir. Ücretsiz değişim ve iade seçenekleriyle böyle durumlarda ücret ödemenize gerek kalmaz.  

Amazon Retail Arbitrage İş Model

Amazon Retail ve Wholesale Arbitrage satış modelleri, fiyat farklarından faydalanarak satış yapmanız anlamına gelir. Ülkeler arasındaki kur farkından ya da kampanyalardan faydalanarak aldığınız ürünleri Amazon satıcı hesabınızda satabilirsiniz.  

Amazon Retail Arbitrage modelinde online ya da fiziksel olarak indirimli ürün bulmanız gerekir. Daha uygun fiyata aldığınız ürünleri satıcı hesabınızda listeleyerek satabilirsiniz. Bunu yaparken sizinle birlikte aynı işi yapan rakiplerinizi incelemeniz gerekir. 20-30 satıcı sizinle aynı ürünü sizden daha uygun fiyata satıyorsa ürünü satmanız zorlaşabilir. 

Amazon Wholesale Arbitrage İş Modeli

Amazon Wholesale iş modeli, ürünleri üreticiden ya da tedarikçiden toptan alıp Amazon hesabında satmak olarak tanımlanır. Retail Arbitrage’da modelinde tekli olarak satıcılardan aldığınız ürünleri Wholesale Arbitrage’da direkt olarak toptancıdan alırsınız. Ürünleri toptan ve indirimli aldığınız için fiyatta önemli farklar olmaktadır. 

İki modelde de var olan markaların ürünlerini satın almak olsa da Wholesale Arbitrage iş modelinde fiyat avantajı daha fazladır. Üreticilere ve tedarikçilere ulaşarak onlarla pazarlık yapabilir ve marka bilinirliği olan ürünleri satıcı hesabınızda satmaya başlayabilirsiniz.

Amazon, farklı iş modelleriyle her geçen gün satıcılarının sayısını arttırmaktadır. E-ticarete başlarken danışmanlık ve çözümlerden faydalanmak istiyorsanız foving.com’u tercih edebilirsiniz. foving, e-ticaret uzmanlarını ve hizmet arayanları bir araya getiren, kolay çözümler sunan, ücretsiz bir platformdur. 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki içerik:

Amazon’da Satış Yapabileceğiniz İş Modelleri